Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Προς τους ‘φίλους’ του Ρουβίκωνα

Κώστας Κάππας


Απευθύνομαι σε όλους εσάς οι οποίοι, μισείτε τους ‘μπάτσους’ που δέρνουν, σιχαίνεστε τους δικαστές που ψηφίζουν νόμους για πάρτη τους, τους πουλημένους πολιτικούς που σας κόβουν μεροκάματα και συντάξεις και τους συμβολαιογράφους που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη. Σε όλους εσάς που νοιώθετε αδύναμοι απέναντι σε μια ανελέητη εξουσία και ονειρεύεστε μια επανάσταση που θα παρέσυρε και θα έπνιγε όλον αυτόν τον συρφετό.

Προσέξτε όμως πόσο η ‘δράση’ του Ρουβίκωνα έχει γίνει τηλεοπτικό cartoon. Περιμένετε με λαχτάρα το νέο επεισόδιο στην τηλεόραση και κάθε κομφετί, μπογιά στον τοίχο, απειλή σε

φακελάκια γιατρό, ή σπασμένο τζάμι στα δικαστήρια δια χειρός Ρουβίκωνα, μετατρέπεται στα μάτια σας από τα μαγικά κανάλια σε επαναστατική μπροσούρα, πυρκαγιά, μαχαίρωμα ή γκρεμισμένα τείχη. Σε όλο αυτό το σήριαλ, σε αγαστή συνεργασία με τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη, τον Βαρδινογιάννη και τους λοιπούς, ο Ρουβίκωνας σας ζητά να μην κουνηθείτε από τον καναπέ σας και να απολαύσετε το δωρεάν θέαμα που σας προσφέρει.

Ο Ρουβίκωνας δεν έχει κατά νου αντίστοιχες θεαματικές παρεμβάσεις προς τον λαό, στοχεύοντας στην πολιτική και κοινωνική ωρίμανσή του. Δεν θα πάει ποτέ στα σχολεία (συνεγείροντας τους σπουδαστές για σωστή μόρφωση, συνδεδεμένη με επαγγελματικό προσανατολισμό) ή στους χώρους δουλειάς (ξεσηκώνοντας τους εργαζόμενους για δικαιώματα, μέτρα ασφαλείας και ανάπτυξη με φιλολαϊκό προσανατολισμό). Ο Ρουβίκωνας δεν επιθυμεί και δεν σας ζητά να ενεργήσετε. Δεν σας ‘καθοδηγεί’ μέσα από την καθημερινή πάλη πως θα γεμίσετε το πιάτο του παιδιού σας με φαγητό, πως θα μειωθεί η ανεργία, πως θα ανατρέψετε τα μνημόνια και τελικά πως θα βάλετε σε άλλες ράγιες την ζωή σας.

Ο Ρουβίκωνας είναι απαραίτητος στο Σύστημα όσο είναι και οι χούλιγκανς, οι κουκουλοφόροι και όλοι εκείνοι οι οποίοι περιφρονούν τις ‘μάζες’ που είναι ‘δυσκίνητες’ και ‘ναρκωμένες’. Οι Ρουβίκωνες αποφασίζουν σαν γνήσιοι μικροαστοί να μιλούν εξ ονόματι των ‘μαζών’, γιατί μόνο αυτοί έχουν το ιστορικό δικαίωμα… Αυτή η νοοτροπία και τακτική επιτρέπει στον κάθε Βερύκιο, Χίο, Πορτοσάλτε και σε όλο τον αστικό κόσμο να παραστήσουν τους έξαλλους, να καταδικάσουν την βία “από όπου και να προέρχεται”, να δικαιολογήσουν την αστυνομοκρατία και να θωρακίσουν νομικά την κυριαρχία τους, δαιμονοποιώντας την λαϊκή διαμαρτυρία.

Εάν δείτε το μίσος σας προς τους έχοντες και κατέχοντες λίγο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, παρατηρείστε μία παγίδα: από ό,τι λένε οι στατιστικές και οι κοινωνιολόγοι, η Χρυσή Αυγή θέριεψε βρίζοντας το πολιτικό κατεστημένο, απαιτώντας “να καεί το μπουρδέλο ή Βουλή” και χαστουκίζοντας την Λιάνα Κανέλλη. Έγινε η αιχμή του δόρατος, του Συστήματος και των φασιστών και ο ‘τιμωρός εκδικητής’ εξαγριωμένων αμόρφωτων ανθρωποειδών για την μίζερη ζωή τους.

Προφανώς εσείς (όπως και εγώ) είστε δημοκράτες, αντιρατσιστές και πραγματικά θλίβεστε με την φτώχεια στην χώρα μας και το δράμα των προσφύγων. Όταν όμως η μάχη γίνεται ‘δι’ αντιπροσώπων’, το Σύστημα ισοπεδώνει τα πάντα ξεπλένοντας τον φασισμό και την Χρυσή Αυγή, υποβιβάζοντας την δολοφονία του Φύσσα στο ίδιο επίπεδο με το ‘γιαούρτωμα του Πάγκαλου’ (η πρόσφατη ρήση του Παύλου Τσίμα). Ας το προσέξουμε…

Πηγή: artinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου