Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Διακομματικό ξεπούλημα της Μακεδονίας


Διακομματικό ξεπούλημα της Μακεδονίας
Gorna Makedonjia ή Nova Macedonjia με επικρατέστερο το δεύτερο. Αυτή είναι η μυστική συμφωνία που έχουν κάνει Τσίπρας και Ζάεφ, διαπραγματευόμενοι τώρα τοergaomnesαλλά με μια βασική παράμετρο.
Δηλαδή να δώσει η Αθήνα το πράσινο φως για να λάβουν τα Σκόπια πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και μετά… άμα το θυμηθούνε, κι αφού θα έχουν αρπάξει το δεύτερο συνθετικό Μακεδονία, να κάνουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Ποιος τους δεσμεύει; Κανείς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Και για να μη νομίζουν ότι είμαστε και κορόιδα, σε δύο χρόνια το αργότερο θα έχει φύγει και το
Γκόρνα ή το Νόβα και θα έχει μείνει σκέτο το Μακεδονία.
Οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται Μακεδόνες με ελληνική σφραγίδα, η γλώσσα θα είναι η μακεδονική, κι εμείς θα λέμε «είναι ergaomnes».
Ε, και τι έγινε αν στα χαρτιά ή στα καρτελάκια των συνεδριάσεων θα έχει σύνθετο όνομα; Τι έγινε αν στα διεθνή φόρα λένε Gorna Makedonjia ή Nova Macedonjia; Η ουσία είναι ότι ξεπουλήσαμε άνευ σιέλου το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.
Αν επικρατήσει το Gorna ουσιαστικά αποδεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος όμως κρύβει αλυτρωτισμούς.
Αν επικρατήσει το Nova τότε έχουμε χρονικό προσδιορισμό και οι Σκοπιανοί μια ζωή θα μιλάνε για παλιές πατρίδες. Έτσι για να εξηγούμαστε τι σημαίνει όλο αυτό το πακέτο.
Και για σκεφτείτε και το εξής: Οι Αλβανοί επικρατούν στον πληθυσμό της χώρας, η Τουρκία έχει πρόσβαση και επιρροή, η Μεγάλη Αλβανία είναι πάντα το όνειρο κάποιων που θέλουν να ενώσουν όλους τους Αλβανούς των Βαλκανίων. Πανέμορφα…
Ο Τσίπρας κατά κύριο λόγο βγήκε χθες και δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα να επιλυθούν, πολλές λεπτομέρειες και κάνουν προσπάθεια να κλείσει το ζήτημα μέχρι τη σύνοδο κορυφή στα τέλη Ιουνίου.
Πρόκειται περί μεγαλειώδους ψέματος. Έχουν συμφωνήσει, το ξεπούλημα έχει κλείσει και τη σφραγίδα την έβαλε η Μέρκελ με την οποία συναντήθηκε χθες το μεσημέρι η πρωθυπουργάρα μας.
Τώρα ποια είναι τα ανταλλάγματα θα τα δούμε σύντομα. Πώς θα πάει η συμφωνία για το χρέος. Πόσο εύκολα θα κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση με τα προαπαιτούμενα να αναβάλλονται, πώς θα είναι η μεταμνημονιακή εποπτεία.
Φανταζόμαστε τον Αλέξη με την Άγκελα, αυτήν που της έλεγε κάποτε «GoBack», να της λέει: «Μητερούλα, έγινε το θέλημά σου. Σειρά σου να μου δώσεις κι εμένα την εξουσία για άλλα τέσσερα χρόνια. Ολόκληρο όνομα σου πούλησα σε τιμή ευκαιρίας, εγώ να μην πάρω το κατιτίς μου;»
Στο μεταξύ, ο Μητσοτάκης βάζει πλάτη στον Τσίπρα για μια ακόμη φορά.
Σε δηλώσεις κατά την διάρκειαεργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προωθεί... με πάθος το ξεπούλημα της Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μέρκελ ανήκει στο ΕΛΚ, ανέφερε:
«Αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της χώρας μας η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις. Και πρώτη αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας.
Αυτό αφορά και τις σχέσεις μας με το βόρειο γείτονά μας. Η επίλυση του προβλήματος του ονόματος πρέπει να είναι συνολική, αλλά και ενιαία. Η οποία έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο το erga omnes, αλλά και τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Και αυτή η συνταγματική αλλαγή είναι μια προϋπόθεση για την επίλυση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό».
Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση με τον εθνομηδενισμό του λαοπρόβλητου. Το αν θα αλλάξει πριν ή μετά από το ξεπούλημα το Σύνταγμα δεν παίζει κανένα ρόλο. Η ουσία είναι ότι ο Μητσοτάκης συναινεί να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην όποια ονομασία. Όλα τα άλλα είναι απλώς επικοινωνιακά τρικ για να θολώνει τα νερά.
Άραγε γιατί από το ετεροχρονισμένο «αγάλιασμα» των συλλαλητηρίων και των δηλώσεων συνεργατών του ότι η ΝΔ δεν αποδέχεται να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο ονοματολογικό, προέβη σε αυτή την κυβίστηση ο κύριος Μητσοτάκης; Μήπως έπαιξαν ρόλο οι απανωτές συναντήσεις με τον αμερικανό πρέσβη; Καλό είναι να ενημερώσει τον λαό τι ακριβώς του διεμήνυσε ο Πάιατ και να σταματήσει να τον κοροϊδεύει προσποιούμενος ότι διαφωνεί με την γραμμή Τσίπρα στο σκοπιανό.
Σε κάθε περίπτωση τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Γουδή είναι πιο κοντά από τα Σκόπια.


 http://www.antinews.gr/action.read/politiki/diakommatiko-ksepoulima-tis-makedonias/2.123667

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου