Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΗΠΑ και ΕΕ, με εκτελεστή το Ισραήλ, πυροδοτούν γενικευμένο πόλεμο στην Μ. Ανατολή


εκτελεστή
ΗΠΑ και ΕΕ, με εκτελεστή τον δήμιό τους στην περιοχή, τους σιωνιστές του Ισραήλ, χρησιμοποιούν ως αφορμή την αμφιλεγόμενη επίθεση με χημικά στην Ντούμα, την οποία υποτίθεται ότι εξαπέλυσε το «ζώον», κατά Τραμπ, Άσαντ, για να σπρώξουν στο χείλος της αβύσσου την Μέση Ανατολή και ίσως στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου τον κόσμο.
Είναι προφανές, ότι μετά από εντολή των ΗΠΑ και πιθανότατα της Γαλλίας και της ΕΕ, τα γεράκια του Ισραήλ ανέλαβαν τον βρώμικο ρόλο της πυραυλικής επίθεσης σε συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 νεκρούς και η οποία πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με την Ρωσία, έλαβε χώρα από τα σύνορα Λιβάνου – Συρίας και από 2 ισραηλινά
μαχητικά F-15.
Για άλλη μια φορά η Δύση στήνει προβοκάτσιες για να προωθεί τα αδίστακτα ιμπεριαλιστικά της σχέδια και τους εμπρηστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της.
Μετά την κακοστημένη υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, η οποία όλα μαρτυρούν ότι υπήρξε σκευωρία, η Δύση επιστράτευσε την δήθεν χρήση χημικών από τον Άσαντ για να δικαιολογήσει την πολεμική ένταση, χρήση χημικών, την οποία διέψευσαν κατηγορηματικά και από κοινού Ρωσία και συριακή κυβέρνηση.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι η Τουρκία του Ερντογάν, παρά την συνεργασία της με την Ρωσία, συντάχθηκε πλήρως με το χημικό κατηγορητήριο των ΗΠΑ κατά του Άσαντ.
Είναι τραγικό, ότι αυτήν την ώρα η Ελλάδα του Τσίπρα και του μνημονιακού μπλοκ έχει καταντήσει δορυφόρος και παρακολούθημα των γερακιών του Ισραήλ, ενώ το συμφέρον της χώρας μας βρίσκεται με την ειρήνη, την σταθερότητα και τα νόμιμα δικαιώματα των λαών στην περιοχή.
Αυτές τις ώρες, όλες οι φιλειρηνικές δημοκρατικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας μας και όλες οι φιλειρηνικές δημοκρατικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις των χωρών της περιοχής μας οφείλουν να συγκροτήσουν ένα μεγάλο κοινό αγωνιστικό μέτωπο καταδίκης των ευρωατλαντικών τυχοδιωκτισμών, απομόνωσης του Ισραήλ αλλά και της επεκτατικής πολιτικής του Ερντογάν, με στόχο την υπεράσπιση της ειρήνης, την αποτροπή του πολέμου και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των λαών και πρώτα απ’ όλα των Παλαιστινίων και των Κούρδων.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή μας για μια νέα στρατηγική συνεργασίας ισότιμης συνεργασίας λαών και χωρών, σε κλίμα ειρήνης και φιλίας, χωρίς προστάτες, κηδεμόνες και επιτηρητές. Μια τέτοια ζωτική κατεύθυνση για την Ελλάδα απαιτεί την δημοκρατική ανατροπή του σημερινού σάπιου και παρηκμασμένου πολιτικού σκηνικού.
Ν.Ζ


 http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου