Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Γερμανίδα εθελόντρια για τους πρόσφυγες λέει ότι έκανε λάθος και τώρα θέλει να μετακομίσει στην Πολωνία



Μια εθελόντρια υπέρ των προσφύγων που κάποτε χαιρέτισε την απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες, λέει τώρα ότι έκανε λάθος και θέλει να μεταναστεύσει στην Πολωνία, υποστηρίζοντας: “Είναι πάρα πολύ αργά για τη Γερμανία”.
Αφού ίδρυσε την ομάδα βοήθειας Working Group Asylum + Human Rights το 2012, η Ρεμπέκα Σόμμερ ήταν ευτυχής που υποδέχθηκε τους μετανάστες που άρχισαν να φτάνουν στη Γερμανία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
“Εκείνη την εποχή ήθελα να τους βοηθήσω όλους και πίστευα πραγματικά ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι διέφυγαν από την κόλαση και βρίσκονταν σε κατάσταση πλήρους κινδύνου”, εξηγεί η Γερμανίδα ακτιβίστρια σε μια συνέντευξη που
δημοσίευσε η συντηρητική Πολωνική εβδομαδιαία Do Rzeczy στις 15 Ιανουαρίου.
Το 2015 η ΜΚΟ της είχε περίπου 300 εθελοντές που προσέφεραν Γερμανικά μαθήματα στους νεοαφιχθέντες.
… “Νόμιζα ότι η μεσαιωνική τους άποψη θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου … αλλά αφού είδα αυτές τις καταστάσεις να εμφανίζονται επανειλημμένα και παρατηρώντας τι συνέβαινε γύρω μου, ως εθελόντρια, έπρεπε να αναγνωρίσω ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες έχουν μεγαλώσει με αξίες που είναι εντελώς διαφορετικές, έχουν υποβληθεί σε πλύση εγκεφάλου από την παιδική ηλικία και κατηχήθηκαν από το Ισλάμ και δεν προτίθενται καθόλου να υιοθετήσουν τις αξίες μας. Ακόμη χειρότερα, θεωρούν ότι είμαστε άπιστοι με περιφρόνηση και αλαζονεία”.
“Ήταν μια συγκλονιστική αντίληψη όταν παρατήρησα ότι αυτοί οι άνθρωποι που είχα βοηθήσει, που έτρωγαν, έπιναν, χόρευαν και γελούσαν μαζί μου, που δεν προσεύχονταν, που δεν πήγαιναν στο τζαμί, που δεν σέβονταν το Ραμαζάνι, που κορόιδευαν την θρησκεία και τους βαθιά θρησκευόμενους ανθρώπους, με αποκάλεσαν «ηλίθια Γερμανίδα πόρνη» όταν έτρωγαν το φαγητό μου και ήταν στον κήπο μου”.
Η Ρεμπέκα Σόμμερ λέει ότι δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, ότι πολλοί άλλοι εθελοντές έφτασαν τελικά να έχουν την ίδια αντίληψη και ότι τώρα υπάρχουν πολύ λιγότεροι εθελοντές έτοιμοι να συνεργαστούν με τις νέες αφίξεις σήμερα στη Γερμανία. Αναγνωρίζει επίσης ότι, λόγω του αριθμού τους, αυτοί οι μουσουλμάνοι μετανάστες απειλούν τον Γερμανικό τρόπο ζωής και ότι αυτό θα επιδεινωθεί με την οικογενειακή επανένωση. Είπε επίσης στο Πολωνικό εβδομαδιαίο περιοδικό Do Rzeczy ότι γνωρίζει προσωπικά Γερμανούς που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στην Πολωνία γιατί ανέχτηκαν αρκετά και πρόσθεσε: ”Εάν η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν ενδώσουν σ’ αυτό το ζήτημα, θα μπορούσατε να γίνετε χώρες στις οποίες μερικοί Γερμανοί και Γάλλοι θα φύγουν. Θα μπορούσατε να γίνετε νησιά σταθερότητας στην Ευρώπη.”


 http://www.offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου