«Πράσινη» Στάλιν
Πριν από 1,5 μήνα η λεγόμενη Κεντροαριστερά είχε εκλογές, ένα γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, όπως αποδείχθηκε, και παρά την απαξίωση που έχει υποστεί το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.
210 χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο Πασόκοι ή γενικώς κεντροαριστεροί, πήγαν και πλήρωσαν, ψήφισαν επέλεξαν τους υποψήφιους που ήθελαν και τελικά αποδέχθηκαν την Φώφη Γεννηματά ως ηγέτη του νέου φορέα. 210 χιλιάδες Έλληνες έκαναν τον κόπο να πάνε στις κάλπες πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο χώρο αυτό, ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα κίνημα αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Τσίπρα και του πασοκικού προσωπικού που έχει μαζευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.
Έκτοτε, η κ. Γεννηματά έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της (που σίγουρα ποτέ δεν παλιώνουν οι ακριβές γόβες) την εντολή της αλλαγής, της ανανέωσης, της δημιουργίας ενός
ευρύτερου προοδευτικού φορέα που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα βαρίδια του παρελθόντος, με ό,τι μας έκανε να σιχαθούμε την πολιτική.
Αδιαφορώντας για τις εκλογές και σα να μην έγιναν ποτέ, στήνει ένα μηχανισμό αποκλειστικά δικό της και σαν… θηλυκός Στάλιν αποφασίζει και διατάσσει. Έχει βέβαια και την στήριξη του Λαλιώτη που όλοι ξέρουμε ότι ακούει Αλέξης και λιώνει.
Τι έκανε λοιπόν τώρα η Γεννηματά; ΌρισεΣυντονιστική Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προεδρεία του Συντονιστή Βασίλη Κεγκέρογλουπου είναι βεβαίως ο στενός συνεργάτης της. Και καλώς αφού αυτή είναι η νικήτρια. Αλλά όρισε και καμιά 30αριά μέλη τα οποία εντελώς… τυχαία είναι ελεγχόμενοι από την ίδια ή από τους ηττημένους των εκλογών όπως ο Θεοδωράκης ή ο… Πόντας.
Βεβαίως η επιτροπή μυρίζει (ή απλώς βρομάει) παλαιοκομματίλα του κερατά. Δείτε ονόματα και θα καταλάβετε:Αναστασοπούλου Ολυμπία, Αντωνίου Τόνια, Ασκούνης Κώστας, Βαρδίκος Χαράλαμπος, Διακουλάκης Νίκος, Δρέττα Αθηνά, Ιωσήφ Νίκος, Καπετανγιάννης Βασίλης, Καρκατσούλης Παναγιώτης, Καρχιμάκης Μιχάλης, Κατρίνης Μιχάλης, Κορακίδης Οδυσσέας, Λάμψια Πωλίνα, Μαργαρίτης Θόδωρος, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Μπίστης Νίκος, Μπουλμπασάκος Γιώργος, Μωραΐτης Θάνος, Παπαθανάση Αφροδίτη, Πίτσος Γιώργος, Πρωτόπαπας Χρήστος, Ρέππας Δημήτρης, Σαλαγιάννης Νίκος, Σαχινίδης Φίλιππος, Σπυρόπουλος Ανδρέας, Τσιόδρας Δημήτρης, Χάλαρης Μιχάλης, Χατζησωκράτης Δημήτρης, Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, Ψαριανός Γρηγόρης.
Στην Συντονιστική Γραμματεία μετέχουν επίσης εκ μέρους της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο Διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου Μανώλης Όθωνας και από ένας εκπρόσωπος των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.
Αυτοί λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ δε λένε να βάλουν μυαλό. Αδιαφορώντας για τις εκλογές, σα να μην έγιναν ποτέ, ζουν την… ημέρα της Μαρμότας. Έβαλε η «πράσινη» Στάλιν τους δικούς της εκπροσώπους, ζήτησε από τον φίλο της Σταύρο του Ποταμιού με τον οποίο έχει κλείσει συμφωνία για να τον διατηρήσει βουλευτή, 7 εκπροσώπους αν και στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη τέταρτος και παρ’ όλίγο να τον περάσει και ο… Τζιώτης.
Αδιαφόρησε για τον Γ. Μανιάτη καθώς και για το 13% που πήρε ο Καμίνης αλλά η μεγαλύτερη αλητεία ήταν αυτή με τον δεύτερο στις εκλογές με ποσοστό σχεδόν 44%, Νίκο Ανδρουλάκη. Ζήτησε από τον ευρωβουλευτή μόλις έναν εκπρόσωπο, έναν που ζήτησε και από τον Πόντα δηλαδή ο οποίος πήρε ποσοστό… υπό το μηδέν.
Είναι φανερό ότι έχουμε ξεκάθαρη παραποίηση της εντολής που έδωσαν οι 210 χιλιάδες ψηφοφόροι στην κεντροαριστερά. Με τη στάση της η κ. Γεννηματά εξευτελίζει τις εκλογές και με τον τρόπο που λειτουργεί υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα έτι περαιτέρω.
Διορίζοντας κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ μιας άλλης εποχής, αποκλείοντας τους νέους που θέλουν να προσφέρουν, αποφασίζοντας και διατάζοντας χωρίς να ρωτήσει κανέναν, θα πάει σε ένα συνέδριο για τα μάτια του κόσμου. Κι εκεί θα έχει διορίζει τουλάχιστον το 50% των αντιπροσώπων προκειμένου να κάνει αποκλειστικά δικό της το κόμμα.
Δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή σαν κι αυτές που έκαναν κάποτε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ή που κάνουν σήμερα στην Κίνα με το υπέρτατο κόμμα.
Όμως, το σχέδιο Λαλιώτη και της παρέας των παλαιοπασόκων είναι σίγουρο ότι θα έχει ημερομηνία λήξεως. Μόλις φάνε την πρώτη εκλογική σφαλιάρα και μόλις τολμήσουν να αναστήσουν τον «πεθαμένο» Τσίπρα θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Διότι κάποια στιγμή και ο κόσμος καταλαβαίνει την κοροϊδία και αντιδρά. Όπως θα αντιδράσει και με τον Αλέξη, έτσι και με την Φώφη η οποία προχθές πήρε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και αποφάσισε να φτιάξει το δικό της καπετανάτο.


 http://www.antinews.gr/action.read/politiki/prasini-stalin/2.120359