Καλοί και κακοί πλειστηριασμοί
Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής, κατά τη γνώμη μας θα σταθεί σε ένα. Αυτό τηςRealNews, όχι για την πρωτοτυπία του, αλλά για το θέμα που έχει επιλέξει. «Πώς να γλιτώσετε το σπίτι σας από τους πλειστηριασμούς» είναι ο κεντρικός τίτλος και προφανώς έχει οδηγίες προστασίας από τα… αριστερά σφυράκια που βαράνε εσχάτως.
Θα μπορούσε να είναι τίτλος σε πολλές εφημερίδες έτσι ώστε να φανούν χρήσιμες σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρωστάνε και βλέπουν με τρόμο να έρχονται οι… κομμουνιστές να τους πάρουν το σπίτι.

Κι ένα περίεργο πράγμα: Εκεί που η κυβέρνηση διαψεύδει ότι βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες, να και τα παραδείγματα που την αντικρούουν. Χθες από την Ένωση Δανειοληπτών ανακοινώθηκε ότι βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη σε τράπεζες (και όχι στο δημόσιο), πρώτη και μοναδική κατοικία με αξία 90 χιλ. ευρώ.
Εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι και το τελευταίο φύλλο συκής της αριστεράς έπεσε προ πολλού και ξεπούλησαν τα πάντα μπας και κρατηθούν στην εξουσία με τη στήριξη της τρόικας.
Αλλά το να βγαίνουν εφημερίδες που στήριξαν όσο τίποτε άλλο και να δίνουν οδηγίες για να γλιτώσουμε τον πλειστηριασμό;
Μα καλά επί Σαμαρά αλλά και προηγουμένως, όλα αυτά τα κέντρα και τα παράκεντρα της δημοσιογραφικής, κι όχι μόνο, εξουσίας δεν ούρλιαζαν για τους πλειστηριασμούς; Θα ξεχάσουμε τους πλούσιους δημοσιογράφους και εκδότες με τα εκατομμύρια και τα σπίτια στο εξωτερικό που έβγαιναν και μιλούσαν με ιερή οργή για τους προδότες και τους Μερκελιστές που θα ξεπουλήσουν τα σπίτια του κοσμάκη;
Θα τολμούσε κανείς να γράψει πριν από 4 χρόνια για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και δεν θα τον έπαιρναν με τις πέτρες; Προ ΣΥΡΙΖΑ το να χαθεί έστω κι ένα σπίτι ήταν ταμπού. Θα έβγαιναν στο Σύνταγμα οι αριστεροί και οι… αγανακτισμένοι και θα γινόταν χαμός. Όπως βεβαίως και οι περικοπές στις συντάξεις ήταν ταμπού. Αυτοκτονούσαν συνταξιούχοι για την «κακή» τότε κυβέρνηση, όμως, τώρα όλα καλά.
Θα δούμε κι άλλες οδηγίες εκτός από το πώς να γλιτώσουμε τα σπίτια μας. Π.χ. «πώς να γλιτώσετε τις περικοπές στις συντάξεις» ή «πώς να μην σας πάρει και το παντελόνι ο Αλέξης».
Είναι φανερό ότι έχουν αλλάξει πολλά. Το πρώτο είναι βεβαίως ότι άλλαξαν οι χαμαιλέοντες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Αυτοί που έκαναν «αστέρι» της χώρας τον Αλέξη, μεγάλο οικονομολόγο τον Βαρουφάκη και κορυφαίο εργατολόγο τον Κατρούγκαλο. Άλλαξαν αλλά τον χαμαιλεοντισμό δεν τον εγκατέλειψαν. Προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, όπως π.χ. ότι το να σου παίρνει το σπίτι ένας αριστερός έχει μια διαφορά από το να σου το πάρει ο… Άδωνις. Είναι αλλιώς βρε παιδί μου.
Άλλαξε επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος κοιτάζει απαθής, ίσως γιατί τα παραπάνω κέντρα δεν τον ξεσηκώνουν πια. Ίσως γιατί ο άκρατος λαϊκισμός που έβγαλε τους πολίτες στο δρόμο τώρα απλώς… κυβερνά. Ίσως πάλι αυτή η βουβή συμπεριφορά του κόσμου κάποια στιγμή να οδηγήσει σε έκρηξη, ελπίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το σίγουρο είναι ότι η αλλαγή είναι σε όλα τα επίπεδα. Σε λίγο καιρό ο Τσίπρας θα κάνει έξωση σε κανέναν κακομοίρη, θα του δίνει επίδομα… στέγασης κι αυτός θα του φιλάει τα χέρια. Εκεί καταντήσαμε.


 http://www.antinews.gr/action.read/ellada/kaloi-kai-kakoi-pleistiriasmoi/4.120022