Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Άρδην: Ο Ερντογάν και το Βατερλώ της ελληνικής ενδοτικής πολιτικής


Ανακοίνωση του Άρδην για επίσκεψη του Ερντογάν
Όταν εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό να πρωτοτυπήσει. Σήμερα, με την επίσκεψη Ερντογάν σε μια σιδερόφρακτη Αθήνα, δείχνει να πραγματοποιεί την υπόσχεσή του. Διότι τα όσα κωμικοτραγικά έχουν ήδη σφραγίσει αυτήν την επίσκεψη, δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά, σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη: Που ακούστηκε αλλού κυβέρνηση να προετοιμάζει με ζήλο την επίσκεψη ενός ξένου προέδρου, ο οποίος έρχεται με σαφή πρόθεση να αμφισβητήσει την εδαφική της ακεραιότητα, παρουσιάζοντας τις απίστευτες διεκδικήσεις του μπροστά στα μούτρα των αξιωματούχων της;

Έτσι, όλα τα όσα προηγήθηκαν των συμβάντων της σημερινής επίσκεψης, οι συλλήψεις Κούρδων και Τούρκων αντικαθεστωτικών, η καταστολή της διαδήλωσης των Κυπρίων, οι προσαγωγές στην Κομοτηνή για μια απλή αφισοκόλληση, η ασφυκτική αστυνομοκρατία του κέντρου των Αθηνών, γελοιοποιούν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση. Που υποβαθμίστηκε σήμερα on camera σε ρόλο φροντιστή του πολλά βαρύ δικτάτορα και επεκτατιστή.
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτοί οι εκτεθειμένοι: Είναι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, που μέχρι τις σημερινές αδιανόητες αλλά αναμενόμενες προκλήσεις του νεο-Σουλτάνου παρίστανε ότι όλα βαίνουν καλώς. Διότι εν τέλει, έπρεπε να έρθει ο Ερντογάν με την υπέρμετρη αλαζονεία του για να πέσουν οι μάσκες της προσποίησης και της ψευτιάς του πολιτικού κόσμου – όλου, ακόμα και των πατριδοκάπηλων ναζιστών που σήμερα φαίνεται ότι πήραν «ρεπό υπηρεσίας», για να επανέλθουν αύριο στον βολικό τους εμφύλιο.
Και μετά την επανάληψη των προκλήσεων Ερντογάν η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από τις δηλώσεις του Παυλόπουλου και εκείνες του Τσίπρα, να μπαλώσει τα αμπάλωτα.
Και δεν μπαλώνονται διότι το πρόβλημα δεν είναι εάν ο Παυλόπουλος ή ο Τσίπρας θα «απαντήσουν» φραστικά ή όχι στον Ερντογάν, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι δρομολόγησαν κάτω από τις σημερινές συνθήκες την επίσκεψη  του στην Ελλάδα, δίνοντας του τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της μέσα στην ίδια τη χώρα μας, και ακόμα χειρότερα του έδωσαν τη δυνατότητα να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία  κυπροποίησης της Θράκης με την απόβασή του εκεί.
Ακόμα χειρότερα, αυτή την απαράδεκτη κίνηση την πραγματοποίησαν ως εντολοδόχοι του Τραμπ και της Μέρκελ, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα και την ενδοτική της κυβέρνηση ως το μέσο για να εξευμενίσουν την Τουρκία με παραχωρήσεις στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, στην Κύπρο, τη Θράκη και το Αιγαίο.
Όσο για την κοινωνία, ας ελπίσουμε ότι το πάθος αυτού του πρωτοφανούς φιάσκου να έχει και κάποιο μάθος. Γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, δεν χαρίζεται όπως τα ψίχουλα ψευδοκοινωνικών επιδομάτων, και κατακτιέται με αγώνες και αντίσταση. Ιδίως απέναντι σε εκείνους που θεωρούν ότι 400 χρόνια σκλαβιάς υπήρξαν αρκετά ώστε σήμερα να αξιώνουν από εμάς να τους στρώσουμε το κόκκινο χαλί για να επανέλθουν.  Και δεν θα έπρεπε να έλθει πρώτα ο Ερντογάν στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει τις προκλήσεις του για να θυμηθούμε τις γενοκτονίες, το Κυπριακό, τη Θράκη τις παραβιάσεις.  Η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να είναι στο πόδι σήμερα εάν δεν θέλει να μεταβληθεί  και σε ανοικτό τουρκικό προτεκτοράτο μετά την υποταγή της στα μνημόνια.

Κίνημα Άρδην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου