Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δικτατορίας


Σχολιασμός του ιστολογίου μας

Η απροκάλυπτη βία των δυνάμεων καταστολής της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Τετάρτη 29/11/2017, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη, ότι το συνταγματικό πραξικόπημα που έγινε στην πατρίδα μας πριν από επτά χρόνια κορυφώνεται, καταργώντας και τα τελευταία απομεινάρια νομιμοφανούς λειτουργίας.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι ένστολοι πραιτωριανοί του κατοχικού καθεστώτος εκτέλεσαν μια σαφέστατα παράνομη διαταγή:

Ασκώντας έντονη βία εμπόδισαν πολίτες να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν μια ανοικτή δημόσια διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το γεγονός αυτό αποτελεί λόγο ΑΚΥΡΩΣΗΣ όσων πλειστηριασμών διενεργήθηκαν.

Όμως, η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στους κατώτερους αστυνομικούς που εκτέλεσαν την διαταγή, ούτε μόνο στους ανωτέρους τους -είτε βρίσκονταν στον χώρο είτε όχι- που έδωσαν αυτή τη διαταγή.

Κύριος υπαίτιος ήταν το πολιτικό προσωπικό που «ενορχήστρωσε» αυτή την επιχείρηση λειτουργώντας ως παρακρατικός και παράνομος μηχανισμός. Κατέστειλαν μια πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας συμπολιτών μας, που θέλησαν να  υπερασπιστούν το δικαίωμα στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη και να πράξουν τα νόμιμα και προβλεπόμενα από το Σύνταγμα (ακροτελεύτια διάταξη, άρθρο 120) απέναντι στην παράνομη εγκληματική διαδικασία και την κατάφωρη αδικία που λαμβάνει χώρα στα ειρηνοδικεία της χώρας.

Η επίδειξη ευρωπαϊκής δημοκρατικής ευαισθησίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών -όλως… «παραδόξως»- προέκυψε αμέσως μετά την αμφισβητούμενης νομιμότητας απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αττικής να ανασταλεί η αποχή των μελών του από τους πλειστηριασμούς.

Άραγε οι συμβολαιογράφοι που υποστήριξαν την πρόταση αναστολής της αποχής θεωρούν νόμιμη την διαδικασία εκτέλεσης πλειστηριασμών στις 29/11/2017 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών;

Η πλειοψηφία -πλέον- των συμβολαιογράφων έχει δυστυχώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και όσοι συμμετείχαν και υπερψήφισαν τον οριστικό εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όσοι απείχαν «νίπτοντας τας χείρας τους» ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι.

Η αποδοχή της υποτελούς στάσης που επέδειξε ο υπόδικος στο «παραδικαστικό 2» πρόεδρός τους Γιώργος Ρούσκας, απέναντι στις προτροπές του Ντράγκι , είχε ως αποτέλεσμα τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Και έπονται τα… χειρότερα!

Όλοι οι συμβολαιογράφοι γνωρίζουν πως όσα αναφέρονται στα ΜΜΕ, είτε από εκπροσώπους τους, είτε από κυβερνητικά χείλη, είναι ψευδή και στοχεύουν στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Οποιοσδήποτε πολίτης με έναν απλό έλεγχο στα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία (και τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μας), μπορεί να διαπιστώσει ότι όχι μόνο εκπλειστηριάζονται κατοικίες κάτω των 300.000, όχι μόνο εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, αλλά κατά κανόνα εκπλειστηριάζονται ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και κάτω από 10.000 ευρώ. Οι δε πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικοί και μη επισπεύδονται κατά κύριο λόγο από τράπεζες σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%, κι όχι βέβαια από ιδιώτες, όπως ψευδώς υποστηρίζουν! Είναι προφανές ότι η μαζική εκποίηση ακινήτων από τράπεζες την ώρα που τους επιτρέπεται να πωλούν στο 3% της αξίας τους διάφορα δάνεια σε ξένα κοράκια, ενώ αρνούνται να κάνουν αντίστοιχο κούρεμα οφειλών προς κάθε Έλληνα δανειολήπτη, συνιστά κατάφωρη αδικία και συνάμα αντισυνταγματική εύνοια προς τις ελεγχόμενες από ξένους τράπεζες.

Η ευθύνη και γι’ αυτήν την πραξικοπηματική εκτροπή βαραίνει τόσο την κατ’ όνομα ελληνική κυβέρνηση, όσο και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που ανέχονται και στηρίζουν την κατάλυση του Συντάγματος, παραμένοντας σε ένα κοινοβούλιο που παίζει ρόλο γραμματείας και πρωτοκολλητή ξένων εντολών και διαταγμάτων ή και στηρίζοντας μια δήθεν ευρωπαϊκή ενοποίηση που μετατρέπει την πατρίδα μας σε κατεστραμμένη κατεχόμενη αποικία και εξανδραποδίζει τον λαό.

Κάθε δημοκράτης πατριώτης πολίτης που θέλει να σταματήσει η βία προς την κοινωνία και η κατά συρροή παράνομη και αντιδημοκρατική δράση του κατοχικού καθεστώτος, οφείλει να κατανοήσει πλέον δύο σημαντικότατα πράγματα:

Πρώτον: Η βίαιη καταστολή κάθε δίκαιου αγώνα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας, η γενικότερη διάλυση κάθε θεσμού και αξίας στη χώρα μας, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, αν ΕΜΕΙΣ αφήσουμε τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά μορφώματα, να συνεχίσουν να δρουν ως υπηρετικό προσωπικό των δανειστών.

Δεύτερον: Κάθε πολίτης -ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης- έχει χρέος να κινητοποιηθεί και να οργανωθεί, σε μια μαζική και δίκαιη κοινωνική αντίσταση, με στόχο την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος και την μετάβαση της πατρίδας μας από τη σημερινή της κατάσταση, προς την κατεύθυνση ενός δημοκρατικού και κυρίαρχου κράτους, με όρους εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Καμία διαδικασία διάσωσης των πολλάκις ανακεφαλαιοποιημένων από εμάς ιδιωτικών τραπεζών (που σε μεγάλο βαθμό έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία ξένων τοκογλύφων), καμία εφαρμογή μνημονιακών συμφωνιών, καμία νομισματική σταθερότητα και καμία πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα δεν μπορεί να είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και την ανάγκη αξιοπρεπούς επιβίωσης των πολιτών και της ίδιας της χώρας μας.

Όσοι αγνοούν ή αρνούνται την αξία της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρεπούς επιβίωσης -ως αναγνωρισμένο δικαίωμα από το εγχώριο και Διεθνές Δίκαιο- είναι δωσίλογοι και τα αδικήματά τους δεν παραγράφονται. Θα έρθει η ώρα που θα κριθούν για τις εγκληματικές πράξεις τους από τον λαό και τα δικαστήρια.

Η κοινωνία έχει χρέος να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα αλλά και την ιστορικότητα των στιγμών και να κινητοποιηθεί για την σημαντικότερη μάχη για την υπεράσπιση βωμών και εστιών, η οποία θα δοθεί πολύ σύντομα όχι μόνο στα Ειρηνοδικεία αλλά και έξω από τα σπίτια των νόμιμων ιδιοκτητών, όταν τα ντόπια και ξένα κοράκια στείλουν τους δικαστικούς επιμελητές με την αρωγή των ένστολων πραιτοριανών κατοχικών δυνάμεων καταστολής, για να τους πετάξουν στον δρόμο.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Ας ορθώσουμε τώρα, ένα τεράστιο πλατύ κοινωνικό – πολιτικό μέτωπο αντίστασης απέναντι στην κοινοβουλευτική δικτατορία των γκαουλάιτερ και την βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, του ΕΜΣ, του ΟΟΣΑ και των τραπεζών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου