Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Προ των πυλών η μεταμόσχευση μήτρας σε τρανσέξουαλ


Προ των πυλών η μεταμόσχευση μήτρας σε τρανσέξουαλ
Κι όμως! Άντρες θα μπορούν γίνουν μαμάδες. Ένας από τους πιο έγκυρους Αμερικανούς καθηγητές ισχυρίζεται ότι η αντρική εγκυμοσύνη είναι εφικτή αφού πλέον μπορεί να επιτευχθεί μεταμόσχευση μήτρας σε εκπροσώπους τους ισχυρού φύλου.
«Το γεγονός ότι μπορεί να επιτευχθούν με επιτυχία οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μήτρας στις γυναίκες δείχνει ότι η επιστήμη είναι τώρα έτοιμη να επιτρέψει την πραγματοποίηση ανάλογων ενεργειών και σε όσους γεννήθηκαν άντρες», επισημαίνει ο Ρίτσαρντ Πόλσον, Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Ο ίδιος τόνισε ότι η ιατρική εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα σε τρανσέξουαλ να την εκμεταλλευτούν και να

τεκνοποιήσουν.

Σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Αναπαραγωγική Ιατρική στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ο καθηγητής Πόλσον υποστήριξε ότι, από ανατομικής πλευράς δεν υπήρχε λόγος για τον οποίο μια μήτρα δεν θα μπορούσε να εμφυτευθεί με επιτυχία σε μια τρανσέξουαλ.
«Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αύριο», είπε. «Θα υπάρξουν πρόσθετες προκλήσεις, αλλά δεν βλέπω κανένα προφανές πρόβλημα που να το αποκλείει. Υποψιάζομαι ότι οι τρανσέξουαλ θα θέλουν να έχουν μήτρα και θα ενδιαφερθούν για τη μεταμόσχευση», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα δύο φύλα, ο καθηγητής Πόλσον επισημαίνει ότι, αν και άντρες και γυναίκες έχουν λεκάνη διαφορετικού σχήματος, υπάρχει χώρος για μια «ξένη» μήτρα. Επιπλέον, οι τρανσέξουλαλ μπορεί να χρειαστεί να πάρουν ορμόνες για να μιμηθούν τις αλλαγές που συμβαίνουν όταν μια γυναίκα είναι έγκυος. H μόνη διαφορά είναι οι τρανσέξουαλ θα μπορούν να γεννήσουν με καισαρική, όχι όμως με φυσιολογικό τρόπο, όπως υπογραμμίζει ο Αμερικανός καθηγητής.

Παρά τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου ειδικού, η μεταμόσχευση της μήτρας εξακολουθεί να είναι μια πειραματική διαδικασία, με τους Βρετανούς ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι μια εγκυμοσύνη σε μια τρανσέξουαλ θα μπορούσε να αποτελέσει «σημαντικό» κίνδυνο για το έμβρυο και το μελλοντικό παιδί. 
 http://www.protothema.gr/ugeia/article/728651/pro-ton-pulon-i-metamosheusi-mitras-se-transexoual-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου