Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΡΟΥΣΦΕΤΙ: Αυτή είναι η κυβέρνηση της ηθικής «αριστεράς»



Ένα κλασικό παράδειγμα του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ό,τι γουστάρει και που εκπροσωπεί ό,τι πιο παλαιοκομματικό υπάρχει στην πολιτική, είναι η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, έγινε δεκτή τροπολογία-ρουσφέτι του πρώην υπουργού Ναυτιλίας.

Ο κ. Δρίτσας και άλλοι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Κωνσταντίνος Δουζίνας, Ηλίας Καματερός, Νίκος Συρμαλένιος και οι κυρίες Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά, ζητούν διορισμούς σε έναν ιδιωτικό πια οργανισμό, που δεν ανήκει στο κράτος, αλλά στην 
Cosco.

Με βάση την τροπολογία που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες διορισμού και πρόσληψης των διοριστέων που περιλαμβάνονται στους πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων των ετών 2009, 2011 και 2014 και των οποίων ο διορισμός εκκρεμεί στον ΟΛΠ κατόπιν θέσπισης του νόμου 4404 του 2016.

Όμως, στο μεσοδιάστημα, το 2016, ο ΟΛΠ έπαψε να ανήκει στο Δημόσιο και οι συγκεκριμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ βρίσκονται σε εκκρεμότητα με τη θέσπιση του νόμου 4404/2016 που κύρωσε τη σύμβαση παραχώρησης του 67% των μετοχών του οργανισμού στην κινεζική 
Cosco.

Ο κ. Δρίτσας που υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, προφανώς ηθελημένα αγνοεί ότι από το Καταστατικό του Οργανισμού προκύπτει πως τις προσλήψεις τις εισηγείται η εταιρεία.

«Η πρόσληψη του προσωπικού της εταιρείας γίνεται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, κατόπιν εισήγησης του εκάστοτε αρμόδιου αναπληρωτή του διευθύνοντος συμβούλου ή άλλου ισόβαθμου στελέχους και του Τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην τροπολογία δεν αναφέρεται ο αριθμός των επιτυχόντων και το κόστος των προσλήψεων, αφού δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δηλαδή η κυβέρνηση απαιτεί από τον ιδιώτη να προσλάβει τα δικά της ρουσφέτια και μάλιστα το κάνει και με το νόμο. Οι ίδιοι που έβριζαν την
Coscoόταν ήταν στο 4%, οι ίδιοι που κατηγορούσαν τον Καραμανλή και τον Σαμαρά όταν υποδέχονταν τους Κινέζους. Οι ίδιοι που έπεσαν μετά στα τέσσερα και τους παρακαλούσαν να επενδύσουν στο λιμάνι, τώρα τους ζητάνε να κάνουν και ρουσφέτια. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ηθικής «αριστεράς».


Ακολουθήστε στο Facebook Τελευταία Έξοδος


πηγή μέσω gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου