Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Συριζαίοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι!


Τους τελευταίους μήνες, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου εφαρμόζει ένα νέο κόλπο, στέλνει κάθε πρωί στις ενημερωτικές εκπομπές ένα, δύο δημοσιογράφους, σαν άτυπους κυβερνητικούς εκπροσώπους. Μιας και δεν βρίσκουν πια πολιτικά στελέχη για υπερασπιστούν στοιχειωδώς την πολιτική της κυβέρνησης, ή αυτά που συνεχίζουν να εκτίθενται στις τηλεοράσεις (Αυλωνίτου, Καρακώστα, Βέττας κ.ά.) συνήθως τα κάνουν χειρότερα, στέλνουν τους δημοσιογράφους του Μαξίμου. Για περίπου μισή ώρα κάθε πρωί ένας δημοσιογράφος του Μαξίμου, μαζί με έναν θεωρητικά δεξιό ή κεντροαριστερό, που παίζει τον ρόλο του ξεκαρφώματος, παρουσιάζουν με την ησυχία τους το
κυβερνητικό αφήγημα, λέγε, λέγε, κάτι μένει.
Έτσι, μέρα παρά μέρα, θα πετύχουμε στις οθόνες μας με τον δημοσιογράφο της Αυγής και του ραδιοφώνου 24/7 (του νέου συριζαϊκού ραδιοφώνου) Γιώργο Μελιγγώνη στον ρόλο του ψύχραιμου και σοβαρού αναλυτή, να υπερασπίζεται το κυβερνητικό αναμασώντας τα non paper του Μαξίμου. Τις προάλλες ο αθεόφοβος υπερασπίστηκε μέχρι και τον ΕΝΦΙΑ, ως δίκαιο νόμο, λίγες μέρες πριν τον Τσίπρα, που στη ΔΕΘ έκανε παρόμοια δήλωση. Ο δεύτερος της παρέας είναι ο δημοσιογράφος της Αυγής, Κώστας Πουλακίδας, πιο εριστικός και προκλητικός από τον πρώτο, που πέρα από τα προστατευμένα περιβάλλοντα των πρωινών εκπομπών, συχνά πυκνά εμφανίζεται και σε βραδινές εκπομπές διαλόγου. Εκεί, αν αντιμετωπίσει «ανεπίδεκτους μαθήσεως» συνομιλητές κάθεται φρόνιμα στη γωνιά του και μετριάζεται κάπως το αλαζονικό του ύφος. Ο τρίτος της παρέας είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Παπαδημητρίου που έχει ειδικότητα να βγαίνει στον Σκάι, το οποίο θεωρείται εχθρικό έδαφος, και να τα κάνει όλα μπάχαλο. Υπερασπίζεται με πάθος το κυβερνητικό έργο, αλλά πολλές φορές ο ζήλος που δείχνει προκαλεί περισσότερο το γέλιο στους τηλεθεατές.
Οι συριζαίοι δημοσιογράφοι, φυσικά, ειδικά στα αθηναϊκά Μέσα, είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες, γιατί ο Σύριζα μπορεί σε όλα να απέτυχε, αλλά στον τομέα του στησίματος ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος στον Τύπο παίρνει άριστα. Οι τρεις ωστόσο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι άλλη κατηγορία, δρουν ως αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, αφού ο Τζανακόπουλος δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει μπροστά στις κάμερες.

Γ.Ξ.

 http://ardin-rixi.gr/archives/205607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου