Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλαπλασιάζονται οι βιασμοί στη Σουηδία


.
101
Στη φωτογραφία η γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Σουηδία, μαζί με το μικρό της γιο.
.
Τον Ιούλιο ένα 12χρονο κορίτσι στη Σουηδία, στο Stenungsund, ξυλοκοπήθηκε, βιάσθηκε και κόντεψε να πεθάνει. Αμέσως μετά η μητέρα του, γνωρίζοντας την ταυτότητα του στυγερού εγκληματία, το ανέφερε στην αστυνομία, περιμένοντας πως θα τον συλλάμβανε χωρίς να καθυστερήσει ούτε λεπτό. Δύο μήνες όμως αργότερα η αστυνομία δεν τον έχει καν καλέσει ακόμη για ανάκριση, παρά το ότι γνωρίζει το όνομα και τη διεύθυνση του. Εκτός αυτού, σύμφωνα με το δημοσιογράφο που ερεύνησε την υπόθεση, το κορίτσι συνεχίζει να παρενοχλείται από το βιαστή στους δρόμους της περιοχής. Τι θα λέγαμε στην Ελλάδα αν
είχε συμβεί κάτι τέτοιο; Πόσο θα κατηγορούσαμε την αστυνομία;
Όταν τώρα ο δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή με τις Αρχές, του είπαν πως δεν έχει ακόμη κινητοποιηθεί η αστυνομία, επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με το φόρτο εργασίας! Με απλά λόγια πως υπάρχουν τόσα πολλά περιστατικά βιασμού που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί! Ο δημοσιογράφος βέβαια κατέγραψε τη συνομιλία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.
Μεταξύ άλλων ρωτάει την αστυνομικό αν γνωρίζει πόσοι βιασμοί έχουν διενεργηθεί, παίρνοντας την εξής απάντηση: «Όχι, δεν γνωρίζω. Αλλά έχω μιλήσει με τη μητέρα και με την κόρη της που αισθάνεται πολύ άσχημα εξαιτίας αυτού του γεγονότος και ξέρω ποιός είναι ο άνθρωπος αυτός. Έχω το όνομα του, τη διεύθυνση του, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τα πάντα».
«Και δεν τον ανακρίνατε ακόμη; Δεν είναι περίεργο;» ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος για να πάρει την παρακάτω απάντηση: «Λοιπόν, μπορεί να σκέφτεστε έτσι, αλλά έχουμε τόσα πολλά παρόμοια θέματα και τόσο λίγα διαθέσιμα άτομα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φόρτο εργασίας». «Ακούγεται απίστευτο. Ένα παιδί 12 χρονών βιάζεται και εσείς...», είπε ξανά ο δημοσιογράφος, ακούγοντας έκπληκτος την αστυνομικό να λέει ότι, υπάρχουν παιδιά ηλικίας 3 ετών που βιάζονται!
Τα σεξουαλικά εγκλήματα πάντως στη Σουηδία έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2012, ενώ οι σεξουαλικές επιθέσεις στα φεστιβάλ μουσικής έχουν επίσης αυξηθεί. Πάνω από 150 περιπτώσεις επιθέσεων και 20 βιασμοί αναφέρθηκαν ήδη αυτό το καλοκαίρι. Ακόμη περισσότερο, ένας βετεράνος αστυνομικός δήλωσε πως η χώρα είναι βυθισμένη στο χάος, υφιστάμενη μία επιδημία σοβαρών εγκλημάτων που διαπράττονται από μουσουλμάνους (πηγή).
Το Φεβρουάριο ο ίδιος δημοσιογράφος διερεύνησε το φυλετικό βιασμό μίας Σουηδής από μία ομάδα ανδρών στο Γκέτεμποργκ, οι οποίοι ανέβασαν την πράξη τους στο Facebook. Υπάρχουν πάντως πολλά βίντεο που περιγράφουν τι ακριβώς συμβαίνει στη Σουηδία, όπως το παρακάτω.
Κλείνοντας, όταν αναφέρθηκα στο θέμα πριν από αρκετό καιρό με το άρθρο μου «Πανικός στη Σουηδία», κατηγορήθηκα από πολλούς ότι υπερέβαλλα. Αρκετοί ήταν Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Σουηδία, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως τίποτα από όλα όσα έγραψα δεν ισχύει. Έγραψα φυσικά και άλλα κείμενα, όπως το «Σουηδία, η απόλυτη μεταναστευτική φρίκη», το  «Σουηδία, μεταναστευτικό σοκ και χάος» κοκ.
Ο σκοπός μου δεν ήταν ποτέ να προσβάλλω την υπέροχη αυτή χώρα, ούτε να υπερβάλλω. Ήθελα απλώς να επιστήσω την προσοχή σε κάποια γεγονότα, από τα οποία δεν είναι απίθανο να προσβληθεί και η Ελλάδα στο μέλλον όπως η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία κλπ. Επίσης, επειδή πιστεύω πως η Σουηδία είναι το πειραματόζωο που έχει σχέση με την προώθηση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Ευρώπη. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, αλλά δεν βλάπτει να είναι κανείς περισσότερο προσεκτικός από το κανονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου