Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κ. Παπακώστα: «Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι απλώς να χάσει ο αντίπαλος»


Κ. Παπακώστα: «Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι απλώς να χάσει ο αντίπαλος»
 
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Όλα τα κόμματα οφείλουν να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο για την μεταμνημονιακή εποχή, ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και να υλοποιηθεί από όποιες κυβερνήσεις και αν ακολουθήσουν, τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας» επανέλαβε η Βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, με συνέντευξή της, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιόφωνο 24/7».

Σχολιάζονται στις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη και το αίτημα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η κα Παπακώστα εξέφρασε την άποψη, πως ο πρώην Υπουργός διεκδικεί να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, ενώ ο πολιτικός κόσμος δεν θα πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με το παρελθόν, αλλά και με το παρόν και το μέλλον της Χώρας. Ωστόσο, για να κλείσει το παρελθόν και να «γυρίσουμε σελίδα», είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τί συνέβη στο παρελθόν. Υπό αυτή την έννοια, σύμφωνα με την Βουλευτή, κανείς δεν μπορεί να στερήσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση το δικαίωμα να αναδείξει τί συνέβη κατά την επίμαχη περίοδο υπουργίας του κ. Βαρουφάκη. Τόνισε πως πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και να τελειώνουν η «συνομωσιολογία» και η «σεναριολογία» και πως ο λαός θέλει να γνωρίζει τί συζητούν οι πολιτικές του ηγεσίες. Για αυτό τον λόγο, η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνδράμει στο να συζητηθεί το θέμα, ώστε να βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα από αυτή την περίοδο.

Παράλληλα, διευκρίνισε, πως κάθε Χώρα και κάθε Κυβέρνηση πρέπει να έχει οπωσδήποτε εναλλακτικό σχέδιο, καθώς δεν μπορεί να εγκλωβίζεται. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι, αν στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε απλά ένα σχέδιο Β’ , αλλά ένα κρυφό σχέδιο, το οποίο η Κυβέρνηση ακολουθούσε και προσπαθούσε να υλοποιήσει εξ αρχής.

Επιπλέον, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο διεξαγωγής Εθνικών εκλογών, η Βουλευτής υπενθύμισε πως η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους, όταν η Κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Βουλευτών της, έχει την δεδηλωμένη και δεν τίθεται ζήτημα εκλογών. Η ίδια εκτιμά, πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτή την στιγμή έχει την δεδηλωμένη. Τόνισε ωστόσο, πως έχει μπροστά της και τον χρόνο αλλά και την ευκαιρία να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν στην σκληρή καθημερινότητα των πολιτών, πράγμα και από το οποίο εν τέλει θα κριθεί.

Σε ότι αφορά στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, η κα Παπακώστα διευκρίνισε πως κατά την γνώμη της, το αίτημα αυτό έχει πάντα και έναν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς με αυτό η Αξιωματική Αντιπολίτευση δηλώνει στους πολίτες πως είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της Χώρας και συνεπώς αυτοί μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, πως «η ανάσα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι στον σβέρκο της Κυβέρνησης», την ελέγχει αυστηρά και παρακολουθεί την δουλειά της.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως στόχος της Ν.Δ., όπως αυτός διατυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, είναι να κερδίσει η παράταξη την εμπιστοσύνη των πολιτών, και όχι απλά να χάσει ο αντίπαλος. Πρέπει να κερδίσουμε και εμείς το μεγάλο στοίχημα της καθημερινότητας, τόνισε και εξήγησε, πως το κόμμα της, είναι μία πολυσυλλεκτική παράταξη, η οποία κάτω από την «μεγάλη της ομπρέλα» συγκεντρώνει πολλές απόψεις. Η Βουλευτής διευκρίνισε πως «μεγάλη ομπρέλα» είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, στον οποίο η πολιτική υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το ανάποδο και η οικονομία και η ανάπτυξη είναι επίσης στην υπηρεσία του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου