Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η απόλυτη παράνοια: Αθωώνουν τον κατακτητή Ερντογάαν και κατηγορούν Αναστασιάδη και Κοτζιά


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Αναδημοσίευση από τον ιστοχώρο του.
Στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουμε παραφρονήσει, μου φαίνεται. Ως γνωστόν, στο Κραν Μοντανά, αποκαλύφθηκε η Τουρκία. Η κατοχική δύναμη, διά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε όχι στα πάντα. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι κουβέντες του …καφενέ, όπου ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς να …πληρώνει φόρο.
Και όμως… Βρέθηκαν «ελληνόφωνοι» να κατηγορήσουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι έπρεπε να δώσει περισσότερα στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Ναι, αυτό υποστηρίζουν, χωρίς να κοκκινίζουν, οι αθεόφοβοι. Ανακατεύουν στο ταραγμένο τους μυαλό και τον «εθνικιστή»(;) Νίκο Κοτζιά, αφού ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πάει με …όλα!
Δεν γνωρίζουν οι βλάκες, ότι πέραν των θεμάτων της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ο κ. Κοτζιάς λειτούργησε μόνο ως υποστηρικτική δύναμη για τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος πήρε το παιγνίδι στην πλάτη του και το έπαιξε πολύ καλά, αν και -όπως έχω ήδη γράψει- έκανε υποχωρήσεις, που θα τις βρει μπροστά του. Έστω και αν τις απέσυρε -και καλώς έπραξε- οι ξένοι φίλοι της Τουρκίας θεωρούν ότι παραμένουν στο τραπέζι.
Τρελά πράγματα και παρανοϊκά, θα πείτε, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Σύμφωνα με τους ελληνόφωνους συνηγόρους της Άγκυρας, οι κυπριακές υποχωρήσεις δεν αποσύρονται, ενώ οι πολύ μικρές της Τουρκίας, εξαφανίζονται. Και έχουμε φτάσει να προσφέρουμε στον Ερντογάν το 51% των εξουσιών στη νέα Κύπρο και αυτός να απαιτεί περισσότερες. Άσχετα αν οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν την ισχνή μειοψηφία του 18% στο νησί.
  • Με τον κ. Αναστασιάδη μας ενώνει μία ειλικρινής φιλία και ένας σεβασμός που ξεκινά εδώ και μερικές δεκαετίες. Όμως, διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια στο εθνικό θέμα και στην συντηρητική του ιδεολογία. Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας στο Κυπριακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, όπως και η σκληρή κριτική μου για το κούρεμα των καταθέσεων, το 2013. Ήταν και αυτό ένα μεγάλο λάθος.
Όμως, τα παραπάνω δεν μου απαγορεύουν να υπερασπιστώ την αλήθεια. Είναι πολύ εύκολο για μένα, με βάση τα γεγονότα, να του ασκήσω αυστηρότατη κριτική για τις υποχωρήσεις του.
Αλλά αποδεικνύεται ότι οι προτάσεις του σίγουρα είχαν σχεδιαστεί με διπλό σκοπό:
  • Εάν η Τουρκία τις αποδεχόταν και εάν υποχωρούσε στα βασικά ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, το Κυπριακό ίσως να έμπαινε σε μία πορεία χωρίς επιστροφή. Υπό την έννοια ότι θα φτάναμε στα δημοψηφίσματα και η απόφαση θα εναποτίθετο στις πλάτες των πολιτών.
  • Εάν η Άγκυρα απαιτούσε «τα πάντα όλα», όπως και συνέβη, θα αποκαλυπτόταν και ποιος έχει την ευθύνη για το μόνιμο αδιέξοδο. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε. Αλλά ελπίζαμε ότι θα αντιλαμβανόντουσαν και οι ξένοι πάτρωνες της Τουρκίας, ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν όλα αυτά τα χρόνια.
Και όμως… Βρέθηκε ένα κυπριακό κόμμα, το ΑΚΕΛ, να μουρμουρά ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, ενώ οι αξιωματούχοι του γνωρίζουν ότι ψεύδονται. Ο ένοχος για την αποτυχία δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά η κατοχική δύναμη. Αλλά είναι τόσο εγκλωβισμένη η ηγεσία των Κυπρίων κομμουνιστών στα αδιέξοδά της, που αισθάνομαι ότι θέλει την όποια λύση, μόνο και μόνο για να μην διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές. Αλήθεια. Το πιστεύω.
Βρέθηκαν, ως απολογητές της Τουρκίας, και οι γνωστοί κονδυλοφόροι στη Λευκωσία και την Αθήνα, για να επιρρίψουν τις ευθύνες στον κ. Αναστασιάδη και τον Νίκο Κοτζιά, χωρίς να αντιλαμβάνονται οι ανόητοι ότι στηρίζουν την προπαγάνδα της Τουρκίας. Ήδη οι τουρκικές εφημερίδες πήραν τα κείμενά τους, και έγραψαν ότι ελληνοκυπριακά ΜΜΕ επιρρίπτουν το φταίξιμο για το αδιέξοδο στον κ. Αναστασιάδη. Ειλικρινά ρωτάω..
Δεν ντρέπονται όταν τους χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να αθωωθούν; Και όχι όποιοι κι όποιοι Τούρκοι. Ο δικτάτορας Ερντογάν και οι υποτακτικοί του, τους χρησιμοποιούν…
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού έσπευσε στην Αθήνα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο Κυπριακό συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα. Αφήνει τον πρώτο λόγο στον Πρόεδρο της Κύπρου, ενώ στο θέμα της ασφάλειας, συμφωνεί με όλους ότι πρέπει να καταργηθούν. Επίσης απορρίπτει τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και ζητά την αποχώρηση των κατοχικών δικαιωμάτων. Τι είπε στον κ. Τσίπρα; Να υποθέσω ότι κατήγγειλε τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας;
Ειλικρινά: Μα υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο που να διαφωνεί με τις παραπάνω αρχές. Δυστυχώς υπάρχουν. Και καλά οι γραφιάδες της Λευκωσίας και της Αθήνας είναι ανεύθυνοι και βλάκες. Αλλά οι πολιτικοί που δέχονται παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων τι είναι; «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου». Ας αυτολογοκριθώ…
Μα είναι δυνατόν, να κλείσει το Κυπριακό και αυτοί που το δημιούργησαν να συνεχίσουν να παίζουν τον ίδιο ρόλο; Του κατακτητή και του κατεχόμενου βορρά, και των ελεύθερων περιοχών; Ένας-ένας οι πολιτικοί, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ας αρχίσουν να αποκαλύπτονται…
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι: Συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι με την υπευθυνότητα που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Κυπριακό. Την ίδια υπευθυνότητα έδειξαν χθες και οι αντιπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων που ενημερώθηκαν από τον Νίκο Κοτζιά. Μοναδική παραφωνία παραμένουν οι γνωστοί «πολίτες του κόσμου» μίας μικρής φράξιας του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν κριτική, οι αθεόφοβοι κι οι αθεόφοβες, στον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Κοτζιά, που δεν τα δίνουν όλα στην Τουρκία.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Στο Κραν Μοντανά, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ήταν ένα άβουλο ανθρωπάκι. Ήταν η αποκάλυψη, μου είπε ένας εκ των παρισταμένων στη Διάσκεψη. Μιλούσε όταν κουνούσε την κεφαλή ο κ. Τσαβούσογλου και εξέφραζε θέσεις που τις χαρακτήριζαν ο τουρκικός εθνικισμός και η απόλυτη υποταγή στον ισλαμιστή Ερντογάν. Κρίμα… Αν εννοεί και τα ελάχιστα με τα οποία παραμύθιαζε τον κ. Αναστασιάδη και τους Ελληνοκύπριους καρντάσηδές του, πρέπει να παραιτηθεί… Πηγή: Η απόλυτη παράνοια: Αθωώνουν τον κατακτητή Ερντογάν και κατηγορούν Αναστασιάδη και Κοτζιά http://mignatiou.com/2017/07/i-apoliti-parania-athoonoun-ton-kataktiti-erntogan-ke-katigoroun-anastasiadi-ke-kotzia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου