Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο Πατριάρχης Μόσχας κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις διώξεις των Χριστιανών

mosxas dioxeis
Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Κάλεσμα προς την διεθνή κοινότητα να σταματήσει να αγνοεί τις διώξεις των Χριστιανών στη Συρία, το Ιράκ και την Αφρική απηύθηνε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και τις αρχές της χώρας για την προστασία των Σύρων, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχουν δώσει ελπίδα στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής''.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση των Χριστιανών στην Αφρική όπου τα τελευταία χρόνια πλήττονται από επιθέσεις
ακραίων ισλαμιστών.
''Στη Νιγηρία εκατοντάδες Χριστιανοί εκτελούνται και οι οικισμοί τους καίγονται, όμως στον κόσμο υπάρχει μία σιωπή σαν να μην συμβαίνει τίποτα'', τόνισε ο κ. Κύριλλος.
''Την ίδια στιγμή οι αρχές στο Σουδάν, τη Μιανμάρ και το Πακιστάν ανέχονται τις διώξεις των χριστιανών στις χώρες τους'' υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος σύμφωνα με τον Πατριάρχη Μόσχας η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει ενεργά την Εκκλησία της Αντιόχειας, κέντρο της οποίας είναι η ιστορική Δαμασκός, ενώ παράλληλα βοηθά σημαντικά στην οργάνωση ανθρωπιστικών αποστολών για την ανακούφιση των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου