Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Επενδυτές στην Ελλάδα: Το πιο σύντομο ανέκδοτο



Επενδυτές στην Ελλάδα: Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Επιτέλους, οι κόποι όλων μας και κυρίως της κυβέρνησης έπιασαν τόπο. Ήρθε η ανάπτυξη, οι επενδυτές αρχίζουν να κάνουν ουρά στα υπουργικά γραφεία και πρώτος όλων να σέρνει το χορό ο... Σάκης Ρουβάς.
Ναι, ο δικός μας Σάκης αποφάσισε να μπει μπροστά και να δείξει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας είναι τεράστιες. Έτσι αποφάσισε να επενδύσει στο χώρο της ενέργειας και προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας που θα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως βιομάζα και βιοαέριο.
Η εταιρεία SK Κτηνοτροφική συστήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, με διάρκεια 50 έτη
και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24 χιλιάδων ευρώ το οποίο «καλύπτεται εξολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή Αναστάσιο Ρουβά, καλλιτέχνη», ο οποίος και κατέχει τις 1000 ονομαστικές κοινές μετοχές αξίας 24 ευρώ η κάθε μία.
Ο τραγουδιστής έχει αγοράσει έκταση 37 στρεμμάτων στον νομό Καρδίτσας, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί υπερσύγχρονη μονάδα πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος.
Αυτά είναι μεγαλεία. Μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να τον καλέσει ο Τσίπρας και να του απονείμει ο Παυλόπουλος τον Μεγαλόσταυρο.
Αλλά για να σοβαρευτούμε. Η οικονομία βουλιάζει εξαιτίας της κυβέρνησης η οποία κάνει ακριβώς ότι έκανε και το 2015. Καθυστερεί δραματικά και θα έρθει στο τέλος να υπογράψει μια χειρότερη συμφωνία από αυτήν που θα μπορούσε να πάρει.
Μέχρι τότε θα έχουν εξαφανιστεί και οι τελευταίοι επενδυτές, θα έχουν φύγει και οι τελευταίες καταθέσεις, θα έχει βουτήξει η κατανάλωση και θα βάλουν λουκέτο μερικές ακόμη χιλιάδες εταιρείες. Όσο για τα στοιχεία του προϋπολογισμού; Όλα δείχνουν ότι αν δεν υπήρχε η στάση πληρωμών του Δημοσίου και το μέρισμα άνω των 700 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Στουρνάρας στο κράτος, θα είχαμε μαύρη τρύπα και το πλεόνασμα θα πήγαινε περίπατο. Εκεί δηλαδή που αγωνιούμε να πιάσουμε στόχο 3,5% από το 2018 και μετά δεν μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος, παρά τα πολύ σκληρά μέτρα.
Αυτή είναι η κατάσταση. Κι όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα τόσο οι επενδυτές στην Ελλάδα θα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Εκτός κι αν ο Ρουβάς ηγηθεί της προσπάθειας που κάνει ο Παπαδημητρίου και η ομάδα του Geuro στο υπουργείο Οικονομίας.

 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου