Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ο ύμνος του παραλογισμού!



Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς το πώς σχολιάζουν αυτοί που κάποτε υπηρετούσαν την Δύση και σήμερα έχουν καταλάβει το πόσο κακό έκαναν στην ανθρωπότητα. Ο Dr. Paul Craig Roberts παρουσιάζει το βιβλίο ενός τέτοιου ανθρώπου, του Paul H. Johnstone, με τίτλο "From MAD to Madness", που ομολογουμένως έχει έναν αρκετά έξυπνο τίτλο.

Η MAD (Mutual Assured Destruction ή Mutually Assured Destruction) -σημαίνει αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή ή αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής- ονομάζεται το δόγμα της στρατιωτικής στρατηγικής και της πολιτικής εθνικής ασφάλειας, που ορίζει πως μία ευρείας κλίμακας χρήση των πυρηνικών όπλων από δύο ή περισσότερες αντίθετες πλευρές θα προκαλέσει την πλήρη εξόντωση τόσο του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου. Στα Αγγλικά επίσης mad σημαίνει τρελός, οπότε ο τίτλος έχει διπλή ερμηνεία.

Σας παραθέτω αυτούσια την κριτική του Dr. Roberts στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι λαοί της Δύσης είναι τα πρόσφατα εκδοθέντα από τον "Clarity Press" απομνημονεύματα του Paul H. Johnstone με τίτλο "From MAD to Madness" (Από το MAD στην παράνοια) και με την εισαγωγή γραμμένη από την κόρη του Diana.

Ο Paul Johnstone εργάστηκε για δύο δεκαετίες στα ανώτερα κλιμάκια των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών -Air Force Intelligence, the Joint Chiefs of Staff, the Office of the Secretary of Defence- επινοώντας τρόπους προκειμένου να εκτιμήσει τις στρατιωτικές δυνατότητες των δυνητικών εχθρών. Το έργο της εκτίμησης των ζημιών από έναν πυρηνικό πόλεμο τελικά οδήγησε στην ρεαλιστική διαπίστωση της ματαιότητός του και στον παραλογισμό του πολέμου στην πυρηνική εποχή. Παρ' όλα αυτά, αυτή η θλιβερή διαπίστωση δεν εμπόδισε τις προετοιμασίες για πυρηνικό πόλεμο, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μία από τις πραγματικότητες που αναδύεται από τα απομνημονεύματα είναι ότι το συγκεκριμένο δόγμα είναι πιο πειστικό από αποδεικτικά στοιχεία. Η αντίληψη διαμορφώνεται από τις πεποιθήσεις και έτσι ο έλεγχος των πεποιθήσεων είναι το κλειδί για την αντίληψη.

Οι πεποιθήσεις ελέγχονται από εκείνους με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτές. Το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας, όπως ο πρόεδρος Eisenhower προειδοποίησε τους αμέριμνους Αμερικανούς, έχει ένα μεγάλο ποσοστό στον έλεγχο αυτό με το να παρουσιάζει έναν εχθρό, του οποίου τα κίνητρα μπορεί και διαστρεβλώνει χάριν του προϋπολογισμού και της εξουσίας.

Καθ' όλη την ενορχηστρωμένη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η παραπλάνηση ήταν το μόνο γεγονός. Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση έπρεπε να δημιουργηθεί ένας νέος εχθρός, η "μουσουλμανική τρομοκρατία". Αυτός ο εχθρός αποδείχθηκε ανεπαρκής για να αιτιολογήσει τα 1.000 δισεκατομμύρια $ ετήσιο προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα η "Ρωσική απειλή" να ανασύρεται εκ νέου.

Το πρόβλημα με τη δημιουργία απειλών είναι ότι η απειλή μπορεί να γίνει πραγματικότητα, οπότε η ισχύς και το κέρδος του συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφάλειας μπορεί να είναι η ανυπαρξία της ζωής στη γη.

Τα απομνημονεύματα του Johnstone εξερευνούν την ιστορία αυτού του δίκοπου μαχαιριού. Οι αυξανόμενες εντάσεις που καλλιεργήθηκαν από το καθεστώς Clinton, Bush και Obama μεταξύ των δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων είναι η πιο ανεύθυνη πράξη της κυβέρνησης στην ανθρώπινη ιστορία. Όποιος διαβάζει αυτό το βιβλίο θα καταλάβει σαφώς ότι ανεξάρτητα από τις ελλείψεις του προέδρου Trump, το να λήξει την ενορχηστρωμένη σύγκρουση με τη Ρωσία θα είναι το μεγαλύτερο δώρο στην ανθρωπότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου