Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Άγγελος Συρίγος: Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο


Για απρόκλητο χτύπημα έκανε λόγο ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου Ο κ. Συρίγος, ο οποίος δέχθηκε χθες επίθεση από αγνώστους εντός του πανεπιστημιακού χώρου του Παντείου, είπε: «Έκανα απλώς μια φιλική παρατήρηση, λέγοντας ‘Είναι αμαρτία να γράφεις στον τοίχο. Τον βάψαμε πριν από λίγες ημέρες'. Ακολούθησε μία συζήτηση που κατέληξε ύστερα από ένα λεπτό σε ξυλοκόπημα, κυριολεκτικώς απρόκλητο».
Ο καθηγητής υποστήριξε πως οι δράστες δεν ήταν φοιτητές του Παντείου. «Αντιθέτως φοιτητές ήταν αυτοί που τους σταμάτησαν», συμπλήρωσε ο κ. Συρίγος, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και έκανε έξι ράμματα.

«Είναι ενδεικτικό ότι η αστυνομία έκανε 1 ώρα και 10 λεπτά για να έρθει στο χώρο. Έγινε μια ολόκληρη επιχείρηση με 25 πάνοπλους αστυνομικούς, αλλά αυτό έγινε αργά. Η αστυνομία φοβάται να μπει στα Πανεπιστήμια. Χθες είχε έρθει ένα περιπολικό, κι είχε κάτσει στη γωνία περιμένοντας να έρθουν ενισχύσεις», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

«Εδώ και χρόνια υπάρχει μια αντίληψη ανομίας, η οποία σχετίζεται με αυτό που αποκαλείται από το παρελθόν άσυλο, το οποίο έχει καταργηθεί τυπικώς από το 2011», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο. Όταν γίνονται εγκληματικές πράξεις πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι επεμβαίνει η αστυνομία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου