Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Νέα τουρκική πρόκληση: Οποιος θέλει την Κύπρο, να πληρώσει με αίμα!



Νέα τουρκική πρόκληση: Οποιος θέλει την Κύπρο, να πληρώσει με αίμα!
Σε ένα ακόμη άνευ προηγουμένου εθνικιστικό παραλήρημα, ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ δήλωσε ότι η Τουρκία πήρε την Κύπρο με το αίμα των ηρώων της και πως όποια χώρα την θέλει, θα πρέπει να πληρώσει το ίδιο τίμημα.
«Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας. Εάν κάποια χώρα της ΕΕ θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει», δήλωσε στο κρατικό κανάλι TRT ο Γιγίτ Μπουλούτ, πρώην δημοσιογράφος και σύμβουλος του Ερντογάν όπως μεταδίδει το Sigmalive.
«Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα. Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της ΕΕ, ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων θα το δώσουμε μόνο με αντάλλαγμα αίμα», συμπλήρωσε.
«Δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι χώμα τουρκικό και, αν δεν πεθάνουμε όλοι μας, η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι χώμα τουρκικό. Όποιος ονειρεύεται την Κύπρο, θα σπάσει τα μούτρα του, αυτό είναι το μόνο βέβαιο».
Ο Μπουλούτ προειδοποίησε ότι θα απογοητευθούν όσοι ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαία στην Κύπρο΅: «Αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος, μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωά μας».
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα στο ίδιο κανάλι ο Μουσταφά Ακιντζί, σχετικά με το ότι αν μπει όλη η Κύπρος στην ΕΕ, τότε θα ωφεληθεί και η Τουρκία. «Η Τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στο ένα τρισ. και διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην ΕΕ», σχολίασε ο σύμβουλος του Ερντογάν, κατηγορώντας την ΕΕ ότι δεν έχει τηρήσει καμία υπόσχεσή της απέναντι στην Αγκυρα και ότι έχει δώσει καταφύγειο σε τρομοκράτες, όπως το PKK και το FETÖ.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου