Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ο φασίστας σουλτάνος και οι Κούρδοι

του Μανώλη Βολουδάκη

Το πραξικόπημα στην Τουρκία καλά κρατεί! Μετά την "παραίτηση" του πρωθυπουργού, Ahmet Davutoğlu, η Τουρκική Βουλή ενέκρινε σήμερα (20/5/2016) κάτω από τις πιέσεις του "σουλτάνου" Recep Tayyip Erdoğan το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, που προβλέπει την άρση της ασυλίας των βουλευτών κατόπιν δικαστικών διώξεων.
Σκοπός αυτού του νομοσχεδίου δεν είναι η εξυγίανση του πολιτικού χώρου στην Τουρκία, αλλά ο "δημοκρατικός" διωγμός των Κούρδων βουλευτών. Προφανώς ο σουλτάνος Erdoğan δεν μπόρεσε να ανεχθεί τον παγκόσμιο διασυρμό, που υπέστη το "γόητρο" της φασιστικής Τουρκίας, με το video του θαρραλέου Κούρδου βουλευτού, που δεν τρόμαξε από τους έξαλλους Τούρκους και μίλησε την σκληρή γλώσσα της αλήθειας.
Στην μυστική τρίτη και τελική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με...

ψήφους 376 επί του συνόλου των 550. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής βουλής, İsmail Kahraman, το νομοσχέδιο ψήφισε αριθμός βουλευτών, που αντιστοιχεί πάνω από τα 2/3 -δηλαδή 367- και ως εκ τούτου "επιτρέπεται" να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα χωρίς να είναι απαραίτητη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Έτσι, με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση διώξεων σε βάρος 138 "αντιφρονούντων" βουλευτών, με τους 50 από αυτούς να ανήκουν στο Κουρδικό κόμμα του HDP (Halkların Demokratik Partisi - Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα).
Λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο σουλτάνος Recep Tayyip Erdoğan έκανε λόγο για μια «ιστορικής σημασίας ψήφο» λέγοντας πως «ο λαός μου δεν θέλει σε αυτό το κοινοβούλιο βουλευτές, που έχουν διαπράξει εγκλήματα, και, ιδιαιτέρως εκείνους, που υποστηρίζουν μια αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση».
Ο φασισμός και η ανελέητη δίωξη όλων όσοι δεν συμφωνούν με την πολιτική τους είναι το κοινό σημείο, που ενώνει την Τουρκία και την Δύση. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος, που παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες τους, η μία στηρίζει την άλλη στην μάχη τους για την παγκόσμια επιβολή.
Οι Τούρκοι πολιτικοί μπορεί να είναι βάρβαροι, φασίστες και απολίτιστοι, ωστόσο υπηρετούν την Πατρίδα τους. Τι γίνεται, όμως, με την περίπτωση των Ελλήνων(;) κοτζαμπάσηδων πολιτικάντηδων;


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου