Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Τα νέα 7 θαύματα του κόσμου. Τι γνωρίζουμε για αυτά ; (Φωτογραφίες)

Ο κατάλογος με τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου είχαν οριστικά καθοριστεί στις  αρχές του XVI αιώνα χάρη στον Ολλανδό ζωγράφο  Maerten van Heemskrerck  που έκανε 7 ζωγραφιές τους. Ήρθαν από άλλους προηγούμενους καταλόγους και ήταν οι εξής: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, ο Ναός της Αρτέμιδος, το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο Κολοσσός της Ρόδου και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας. Από αυτά τα επτά μόνο η Μεγάλη Πυραμίδα στέκεται , τόσο στη σύγχρονη επιλογή των «θαυμάτων» που της έχει δοθεί ο τιμητικός τίτλος του «όγδοο θαύματος του κόσμου» . Η ιδέα της επιλογής για τα νέα 7 θαύματα προήλθε από έναν Ελβετό επιχειρηματία με το όνομα Bernard Weber, ο οποίος οργάνωσε μια εκδήλωση με λαϊκή ψήφο για να επιλέξουν τα νέα 7 θαύματα του κόσμου. Πάμε να δούμε ποια είναι;
Τα νέα 7 θαύματα του κόσμου, θα πρέπει να είναι ανθρώπινες δημιουργίες και να...
έχουν δημιουργηθεί μέχρι το 2000 και να στέκονται μέχρι σήμερα . Το αποτέλεσμα έγινε γνωστό σε ένα γκαλά που πραγματοποιήθηκε το 2007 . Οι νικητές του διαγωνισμού ήταν:
1. Τσίτσεν Ίτζα , ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Μεξικό, στη χερσόνησο Γιουκατάν. Δημιουργήθηκε το 525. Η μνημειακή αρχιτεκτονική του είναι ένα σημαντικό απομεινάρι του πολιτισμού των Μάγια.
2. Το Κολοσσαίο στη Ρώμη , Ιταλία. Χτισμένο τον πρώτο αιώνα. Είναι ένα αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1980.

3. Το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο , Βραζιλία. Στην κορυφή του Corcovado θα βρούμε αυτό το εντυπωσιακό άγαλμα του Ιησού από τη Ναζαρέτ πάνω από 30 μέτρα ύψος και βάθρο 8. Εγκαινιάστηκε το 1931 .

4. Το Σινικό Τείχος της Κίνας . Αυτή η αμυντική κατασκευή προστάτευε τα βόρεια σύνορα της κινεζικής αυτοκρατορίας. Είναι 21.196 χιλιόμετρα και χτίστηκε και ξαναχτίστηκε μεταξύ το V αιώνα π.Χ. και XVI .

5. Το Μάτσου Πίτσου στο Περού. Το αριστούργημα της Inca αρχιτεκτονικής και της μηχανικής, είχε κατασκευαστεί πριν από το δέκατο πέμπτο αιώνα και είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1983.

6. Πέτρα στην Ιορδανία . Η πόλη είχε ανασκαφεί και ήταν λαξευμένη σε πέτρα έξω από την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας Ναβαταίων. Ιδρύθηκε στο τέλος του όγδοου αιώνα π.Χ. και εγκαταλείφθηκε τον έκτο αιώνα. Γ ια διάφορους λόγους.

7. Το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία . Πρόκειται για μια σειρά από κτίρια που βρίσκονται στο Agra Mughal από τον αυτοκράτορα Shah Jahan αφιερωμένα στη σύζυγό του μετά το θάνατό του. Χτίστηκε μεταξύ του 1631 και 1648 και το πιο γνωστό μέρος είναι το κτίριο με τον λευκό θόλο από μάρμαρο. Είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1983.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου