Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τζιχαντιστές έκαψαν 12χρονη χριστιανή: Το παιδί τους συγχώρεσε πριν ξεψυχήσει!

Ένα νεαρό κορίτσι από τη Μοσούλη, ένα χριστιανόπουλο από το Ιράκ, την ώρα που ξεψυχούσε στην αγκαλιά της μητέρας της, καμμένη με εγκαύματα τετάρτου βαθμού που της προκάλεσαν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε από τη μητέρα της να «συγχωρέσει» τους τζιχαντιστές. Το Ισλαμικό Κράτος, γράφει η βρετανική Express, έκαψε το σπίτι της οικογένειας στη Μοσούλη αφού πρώτα τους είχε ζητήσει να πληρώσουν τον φόρο «τζίζγια», δηλαδή τον ειδικό φόρο που απαιτεί το Ισλάμ από τους απίστους για να τους αφήσει στην ησυχία τους.
Τον μεσαίωνα, όταν οι μουσουλμάνοι κατακτούσαν μια περιοχή, οι χριστιανοί είχαν τέσσερις επιλογές. Ή να φύγουν, ή να εξισλαμιστούν, ή να πεθάνουν, ή να πληρώσουν τον τζίζγια και να παραμείνουν στα σπίτια τους συνεχίζοντας -υποτίθεται- όπως πριν τη ζωή τους. Αυτό το μεσαιωνικό μέτρο επανέφερε το Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και..
στο Ιράκ.
Οι χριστιανοί του Ιράκ είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους Ασσύριοι, δηλαδή είναι οι απόγονοι των αρχαίων κατοίκων της Μεσοποταμίας πριν εισβάλουν οι Άραβες.
Οι Ασσύριοι είναι τόσο μονοφυσίτες χριστιανοί όσο και ρωμαιοκαθολικοί. Οι ρωμαιοκαθολικοί Ασσύριοι ονομάστηκαν «Χαλδαίοι» από το Βατικανό, αν και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό τον επίσης αρχαίο λαό, για να «ξεχωρίσουν» από τους μονοφυσίτες μονοεθνείς τους. Οι μονοφυσίτες είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί που αποδέχονται μόνο τις τρεις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους.
Το Ιράκ έχει καταστεί εξαιτίας της δράσης των τζιχαντιστών η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζουν χριστιανοί.
Όπως γράφει η Express, αναφερόμενη στο περιστατικό του εμπρησμού, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έκαναν τη συνηθισμένη γύρα τους στα εναπομείναντα χριστιανικά σπίτια της Μοσούλης, πόρτα πόρτα, ζητώντας από τους χριστιανούς να καταβάλλουν τον θρησκευτικό φόρο.
Έφτασαν και στο σπίτι του άτυχου παιδιού, όπου άνοιξε την πόρτα η μητέρα του, και ζήτησαν άμεση καταβολή των χρημάτων ή αλλιώς η οικογένεια έπρεπε να σηκωθεί και να φύγει.
Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζακλίν Ισάακ (Jacqueline Isaac) περιγράφει τη συνέχεια:
«Ξένοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χτύπησαν την πόρτα και είπαν στη μητέρα: έχεις δύο επιλογές, ή πληρώνεις τώρα τον φόρο ή φεύγεις».
«Εκείνη απάντησε ότι θα πληρώσει, αλλά ζήτησε να της δώσουν μερικά δευτερόλεπτα γιατί η κόρη της ήταν στο μπάνιο».
«Οι τζιχαντιστές της απάντησαν ότι ‘δεν έχεις μερικά δευτερόλεπτα’ και αμέσως λαμπάδιασαν το σπίτι πετώντας αναμμένους πυρσούς».
Οι φλόγες αγκάλιασαν το σπίτι με τη μητέρα και το κορίτσι να καταφέρνουν να ξεφύγουν, ωστόσο, μερικές ώρες μετά το παιδί ξεψύχησε από τα εγκαύματά του.
Η Ζακλίν Ισάακ πρόσθεσε: «Η κόρη είχε εγκαύματα τετάρτου βαθμού και η μητέρα πήγε, με το παιδί της αγκαλιά, στο νοσοκομείο όπου εκεί πέθανε στα χέρια της».
«Η τελευταία κουβέντα της κόρης ήταν, συγχώρεσέ τους».
Το παιδί που κάηκε ζωντανό από τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών λέγεται ότι ήταν μόλις 12 ετών.
Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ανοιχτές Θύρες», που ασχολείται με τους διωγμούς των χριστιανών ανά τον πλανήτη, δήλωσε:
«Το Ιράκ είναι ένας από τους πιο εχθρικούς τόπους για τους χριστιανούς, χιλιάδες αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν εξαιτίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τις πολλές βαρβαρότητες που έχουν διαπραχθεί από τους εξτρεμιστές και συχνά ακούω απίστευτες ιστορίες πίστης αλλά και χριστιανών που συγχωρούν τους διώκτες τους».
Οι χριστιανοί Ασσύριοι του Ιράκ έχουν μειωθεί από 2.000.000 άνθρωποι που υπολογίζονταν το 2003 σε μόλις 200.000 σήμερα.
Οι περισσότεροι έχουν μεταναστεύσει σε χώρες της Δύσης.

 http://tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου